Danas u Laktašima je održana press konferencija povodom utakmice 16. kola ABA lige, a povodom prve press konferencije u ovoj godini svi košarkaši zajedno sa stručnim štabom bili su na raspolaganju novinarima.

Košarkaši Igokee ulaze u 2015-u godinu utakmicom 16. kola ABA lige, a u Laktaše dolazi ekipa Solnoka. Ekipa koja se u prvom dijelu ovosezonskog regionalnog takmičenja zabilježila pobjedu trojkom sa polovine terena uz zvuk sirene. Ekipa Igokee je spremna i motivisana da se revanšira i da upiše novu pobjedu na samom početku godine. Izuzev Čakarevića koji je već duže povrijeđen svi su zdravi i spremni za duel sa Solnokom. Dosadašnji skor sa Solnokom je pozitivan 3:2, a u Laktašima Mađari još nisu zabilježili pobjedu. Utakmica počinje u 21:00 čas.

Branko Jorović, košarkaš Igokee.

Sigurno da je to jedna izuzetno važna utakmica za nas iz više razloga. Prije svega mi želimo da iz utakmice u utakmicu dižemo nivo igre, a drugo oni imaju jednu pobjedu više tako da bismo sa trijumfom uspjeli da se izjednačimo s njima i da konačno krenemo ka sredini tabele. Mogu da kažem da su nam dužnici iz prvog dijela sezone jer smo na gostovanju izgubili nakon što smo primili koš sa pola terena sa zvukom sirene. Za razliku od te utakmice oni imaju nekih igračkih promjena, veoma su neugodna ekipa, imaju dosta šutera u ekipi koji ne čekaju ni trenutak i ne prezaju da upute loptu ka košu i sa velikih distanci. Trebaće nam velika koncentracija i dobra kontrola igre od samog početka ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu na početku ove godine.

 

Željko Lukajić, trener Igokee.

U goste nam dolazi jedan jako dobar tim, koji po svom rosteru i kvalitetu spada u timove koji zaslužuju gornji dio tabele. Čeka nas  težak meč u kojem ćemo morati dati  više od svog maksimuma da bismo došli do pobjede jer put koji nas treba odvesti do pobjede jeste odbrana. Moramo da nađemo način da riješimo te njihove situacije koje su pune pik en rola, gdje oni prave i po tri uzastopne blokade. Moramo pokušati iz te jake odbrane da ulazimo u brzu tranziciju da ih kažnjavamo dok se još nisu postavili u odbrani jer oni imaju jako dobre defanzivne igrače koji mogu izuzetno raznovrsno da igraju odbrani da brzo mijenjaju način igre iz zone u odbranu na čovjeka i slično. Mi ćemo pokušati kroz energiju pronaći put do pobjede koja bi nam mnogo značila i kojom bismo napravili zaista dobar rezultat.