Serija utakmica koja odlučuje prvaka i učesnika regionalne lige počinje u Laktašima 26.05.2015. u 20:15 časova. Sastaju se stari rivali Igokea i Široki.  Igosi imaju prednost domaćeg terena ostvarenog kroz ligu 6. Očekuje se sportska predstava dostojna finala, a ovom prilikom se pozivaju navijači i ljubitelji košarke da u laktaškoj dvorani pruže podršku našem timu da dođe do konačnog cilja, a to je titula prvaka.

Mi smo cijelo vrijeme najavljivali da je naš osnovni cilj i zadatak da dođemo do finala, da budemo šampioni i da izborimo plasman u regionalnu ligu. Već duži period u BiH vlada veliki rivalitet između Širokog i Igokee, imamo prednost domaćeg terena i želimo da to materijalizujemo, bilo bi jako dobro da odmah u startu napravimo prednost i psihološki pritisak prebacimo na njih. Nas su svi favorizovali, Široki je u ovom trenutku u boljoj poziciji psihološki, oni nemaju šta da izgube što su pokazali i u prošloj utakmici ovdje gde su odigrali rasterećeno – rekao je Lukajić i dodao da dobro poznaje ekipu Širokog i zna na koji način njegov tim mora da se suprotstavi Širokobriježanima.

-Široki igra dugo zajedno, sedamdeset odsto igrača je dugo u istom sistemu. Oni igraju sa mnogo strpljenja, pokušavaju protivnika da uvedu u svoj ritam u jedan organizovan napad. Imaju kvalitet koji koriste preko iskusnog Mimic,e preko Katića, Novačića koji se uklopio. Oni postave poziciju i polako ”kljucaju”, ne srljaju tako da možemo biti u velikom problemu ako uđemo u njihov ritam. Mi ćemo pokušati da pokušamo sa našim ritmom da prebacimo utakmicu na našu vodenicu i da mi vodimo igru i u tom slučaju naša bi šansa za pobjedom bila mnogo veća – dodao je Lukajić.

Košarkaš Miloš Dimić ističe da je izuzetno bitno da se već u prvoj utakmici zabilježi pobjeda, koja bi svakako olakšala nastavak finalne serije.

-Očekuje nas utakmica protiv Širokog koji je izuzetno kvalitetn. Svi znamo ko je Široki, imaju Katića, Mimicu, Novačića koji je najbolji strelac u dosaašnjem toku takmičenja. Prva utakmica je izuzetno bitna i ona bi nam mogla dati veliki psihološki pritisak.Mi dobro igramo, u dobroj smo formi i nadam se da ćemo sa tim dobrim igrama nastaviti i u ovoj finalnoj seriji.