Photo: Szolnoki Olaj/Bugány János

Szolnoki Olaj – Igokea 63:60

14:10, 15:13, 18:12, 16:25

Ekipa Igokee poražena je danas od Solnoka sa 60:63 u utakmici trećeg kola Јadranske lige.

Junak trijumfa mađarske ekipe bio je David Vojvoda koji je postigao pobjedonosnu “trojku” u posljednjoj sekundi utakmice.

Srpski košarkaš Stefan Sinovec sa 16 poena koliko je ubacio i Lazerik Džons bili su najefikasniji igrači Solnoka, dok je Igokeu predvodio Đorđe Drenovac sa 12 poena i Branko Jorović sa 11.

Solnoku je ovo druga pobjeda u regionalnom takmičenju, dok je Igokea zabilježila treći poraz.

Ekipa iz Solnoka je bila konstantno u vođstvu, da bi se igrači Igokee razigrali u poslednjoj četvrtini koji su sustigli i prestigli dovcifrenu prednost poenima Jorovića za 58:59. Čakarević je pogodio jedno slobodno bacanje i poslednjih 35 sekundi Igokea ulazi s prednošću od 60:58, tada prave ličnu grešku u napadu, da bi Lazerik Džons slobodnim bacanjima izjednačio na 60:60. U poslednjem napadu Igokea nije uspjela da postigne koš, a Vojvoda se dokopao lopte i sa polovine terena uputio loptu ka košu koja je sa zvukom sirene prošla kroz obruč. Sudije su iskoristile svoje pravo da video snimkom utvrde da li je šut upućen na vrijeme i poslije pregleda potvrdile pobjedu Solnoka od 63:60.

Branko Jorović, košarkaš Igokee:

Podijelio bih ovu utakmicu na dva dijela, u prvom poluvremenu smo odigrali veoma loše, naša igra nije imala ritma. U drugom poluvremenu smo promijenili stil igre i uhvatili ritam te smo uspijeli  preokrenuti rezultat u našu korist. S ovim  trećim porazom u nizu situacija je veoma loša. Nadam se da ćemo ispraviti greške prije sledećeg meča i promijeniti trenutnu situaciju.

Vlada Jovanović, trener Igokee:

Iako smo došli sa dva poraza na startu , odigrali smo dobru utakmicu. Uvijek je teško igrati kada startujete sa dva poraza. Mogu da kažem kao i moj igrač da smo prvo poluvrijeme odigrali loše. Promijenili smo stil igre u nastavku, našli smo svoj ritam i vratili se u igru u drugom poluvremenu. Da nismo izgubili fokus igre u zadnjih nekoliko sekundi, mislim da bi u produžetcima mogli pobijedti.