Poštovane kolege, treneri, igrači, ljubitelji košarke

Želimo da vam se zahvalimo na sjajnoj sezoni ABA lige, koja je još jednom pokazala neophodnost postojanja regionalnog takmičenja. Smatramo da je regularnost ove sezone na visokom nivou, da su sve ekipe pokazale maksimalnu borbenost do poslednje utakmice  čak i u utakmicama koje nisu imale takmičarski značaj, viđena je velika borba. Želimo da čestitamo svim ekipama na tome.
Svi zajedno, imamo čime da se ponosimo. ABA liga je po našem mišljenju, podignuta na viši nivo, u odnosu na prošlu sezonu i na neke sezone prije toga.

Nije bilo mnogo rasprava u javnosti i komentarisanja suđenja, kao u nekim sezonama ranije. Sudijama nije bilo lako da usklade obaveze u Evroligi i Evro kupu, sa ABA ligaškim obavezama, jer to traži, pored svega i veliki fizički napor. Ipak, svoj posao su uradili na visokom nivou i ovom prilikom želimo i njima da se zahvalimo. Takođe, veliko priznanje treba odati i ljudima koji delegiraju sudije, koji su pokazali da su jako kvalitetan kadar i da klubovi ABA lige nisu pogriješili kad su ih izabrali.
Veliko hvala i direktorima Lige. Svi zajedno smo završili izuzetno kvalitetan ligaški dio ABA lige.

Neko mora da bude poslednji. Krka iz Novog Mesta je dugo godina bila među najboljima na Jadranu i sigurno ima mjesto za njih i ubuduće. Krka svojom stabilnošću i košarkaškom tradicijom nameće imperativ postojanja Druge ABA lige. Velika je razlika između ABA ligaša i bilo koje ekipe u nacionalnim prvenstvima. Druga ABA bi bila idealan spoj između ove dvije “dimenzije” košarke.

Protekla dva ljeta smo gradili i sačuvali Jadransku ligu. Sada vidimo da je naša liga:
kvalitetna – i pored trenda pada kvaliteta košarke;
gledana – i pored veće popularnosti nekih drugih sportova ;
samoodrživa – jer sponzori žele da podrže najbolje ekipe na Jadranu;

Najbolje ekipe su se plasirale u plej-of i želimo im mnogo sreće. Neka najbolji pobijedi!

             Igor Dodik
Generalni menadžer KK Igokea