Košarkaški klub Igokea želi da obavijesti sportsku javnost da je igrač Jordan Railey bio pozivitan na antidoping kontroli, te da će igrač snositi odgovarajuće sportske sankcije propisane aktima Antidoping agencije.  Antidoping agencija je potvrila da je igrač pozitivan na Amfetamin, koji je svrstan u nedozvoljene supstance.

Kao što je javnost upoznata, Railey je bio suspendovan od strane našeg kluba. Nismo tada naveli razloge suspenzije.  Čekali smo rezultate Antidoping agencije BiH, a suspenzija je na snazi do okončanja postupka i dobijanja rezultata.

Aleksandar Jakovljević, doktor:

– Doping  testiranje nije urađeno na uobičajen način, slučajnim odabirom igrača po odluci Antidoping agencije, već smo mi tražili njihovu pomoć.  Igrač je u klub došao sa dobrim preporukama nekoliko NBA trenera i skauta sa univerziteta. Informacije su bile da posjeduje zavidnu visinu, brzinu i snagu, što nas je opredjelilo da ga angažujemo. Na treninzima nije pokazivao mnogo toga, a naš ljekarski tim je primjetio njegovu odsutnost, prekomjerno znojenje i proširene zjenice.
U našem klubu posebnu pažnju posvećujemo testiranju na nedozvoljene supstance, pa smo tako napravili brzi test i za igrača Rajlija. Brzi test je bio pozitivan.

Tada smo pozvali Antidoping agenciju, koja je došla na našu utakmicu u Mrkonjić Gradu, uzela uzorke od četiri igrača, medju kojima je bio i Džordan Rajli. Rajli je tada Agenciji prijavio da koristi lijek Aderal, koji mu je, navodno, propisao doktor u Americi. Po Pravilnuku Igokee, svaki igrač je dužan našem timu da prijavi svaku terapiju koju koristi, a Rajli to nije uradio. Odmah ga je Uprava kluba suspendovala i nije bio registrovan za ABA ligu. – istakao je doktor Jakovljević

Dok su se čekali rezultati, igračevi agenti iz Amerike i njegov zastupnik u Srbiji, agent Petar Arsić su tražili da se raskine ugovor između igrača i kluba. Ugovor je raskinut na štetu igrača i igrač se vratio u Ameriku.

Igor Dodik, genaralni menadžer:

– Raskinuli smo ugovor sa igračem i želimo svima da pokažemo kako se igrači mogu kontrolisati i kako trebamo brinuti o tome ko je idol našoj djeci. Imali smo primjer u prošlim sezonama kada je u Zvezdi i Partizanu bilo afera sa korišćenjem droga, posebno je to problem kod igrača iz Amerike. Mi radimo testove na opijate i nedozvoljena sredstva redovno i svako odstupanje od Pravilnika kluba će i ubuduće biti sankcionisano.

Igokea veliku pažnju posvećuje igračima. Pored rada na terenu, brine se o ishrani, suplementaciji i oporavku igrača. Igrači Igokee koriste isključivo  dodatke ishrani odobrene od Olimpijskog komiteta i do sada ni jedan naš igrač nije imao problema sa dopingom. Ovaj slučaj, koji smo na vrijeme razotkrili, neka služi kao primjer svim klubovima u svim sportovima, jer sport moramo sačuvati. Moramo obezbijediti da našoj djeci uzor budu pravi sportisti. – jasan je Dodik

Igokea je i ovim primjerom pokazala još jedan segment organizacije koji nas svrstava u najbolje klubove na Jadranu. Izuzetno smo ponosni što smo pravovremenom reakcijom i timskim radom uspjeli da sačuvamo dres Igokee od igrača koji koriste doping.

Igrač  ima pravo, u roku od 10 dana, da traži ispitivanje B uzorka.