U nedjelju 10.10.2021. u Laktašima odigraće se utakmica 3. kola AdmiralBet ABA lige Igokea – Crvena zvezda. U Laktaše dolazi aktuelni šampion i učesnik Evrolige.

Utakmica je zakazana u 19:00 časova, ulaznice će se prodavati 3 sata pred početak meča u SD Laktaši, zbog COVID – 19 protokola kapacitet dvorane je ograničen.

Trener Dragan Bajić u najavi ove utakmice je izjavio:

“U samom uvodu moram da će ovo biti još jedan lijep praznik košarke u Laktašima. Poslije Paoka u goste nam dolazi aktuelni šampion AdmiralBet ABA lige i učesnik Evrolige tim Crvene zvezde, koji je sigurno tim koji ima velike simpatije na ovim prostorima i nadam se da će dvorana biti ispunjena.

Ono što moram da kažem kada je u pitanju Crvena zvezda, gledajući njihovog trenera i njihovu filozofiju igre tako su i selektirali tim. Tu je dosta igrača koje on poznaje već duži period i neki igrači koji su se vratili, a koji su radili s njim. Ono što stvarno moram da istaknem da Zvezda u otvaranju sezone, da ne spominjem kroz kakve su probleme prolazili u proteklom periodu, igra jednu stvarno sjajnu košarku. Pogotovo moram da istaknem taj neki dio koji ja obožavam kada je u pitanju njihova igra, to je stvarno jedna ogromna čvrstina kada je odbrana u pitanju. Defanzivni zadaci se odrađuju na jednom najvišem nivou. Samim tim iz jedne dobre odbrane i taj napad dosta dobro funkcioniše. Mogli smo da vidimo kako su bili dominantni protiv jednog kvalitetnog protivnika kao što je Makabi, i ono što ja mislim u ovom momentu da je početak sezone da je Zvezda sigurno najkvalitetniji tim u AdmiralBet ABA ligi, gledajući roster i same igre koje pružaju na parketu.

Što se nas tiče, pokušali smo koliko – toliko da se odmorimo od naporne i zahtjevne utakmice s Paokom i da se spremimo za utakmicu protiv Crvene zvzede. Iz mog ugla gledano, po pozicijama igrača, sigurno će me razumjeti,  da ja kao trener nemam ni na jednoj poziciju nekakvu prednost sa koje bih mogao da zaprijetim ekipi Crvene zvezde.

Međutim ono što sam rekao svojim igračima, ja kao trener sa bijelom zastavom sa ovim timom neću izaći ni pred ijednu ekipu i tako će biti i protiv Crvene zvezde. Pokušaćemo da damo maksimum od sebe, da pružimo ogroman napor i da se kvalitetnijem protivniku  suprotstavimo na što bolji mogući način. Gledajući svo ovo što sam rekao, ako nam se ukaže i promil, nadam se, nekakve šanse mi ćemo je znati iskoristiti.”