Igokea i Crvena zvezda do sada su se sastajali devet puta, a Aleksandrovčani imaju bolji skor pošto su zabeležili pet pobjeda. Interesantno je da je Igokea ove sezone u gostima pobijedila Crvenu zvezdu, priredivši možda i najveće iznenađenje u tekućoj sezoni ABA lige.

Aleksandrovčani su bili uspešniji tim u periodu od 2010. do početka 2013. godine kada su ostvarili četiri uzastopne pobjede, a posebno će ostati zapamćena pobjeda u Laktašima 19. Januara 2013 godine kada su se Igokea i Zvezda borile za prvu poziciju u regularnom dijelu sezone. U tom meču, Siniša Štemberger trojkom sa zvukom sirene donio je pobjedu Aleksandrovčanima (80:77), a interesantno je da je i tada na klupi Igokee sjedio sadašnji trener Dragan Bajić, a u timu je bio i Miloš Komatina. Uslijedio je period dominacije Crvene zvezde koja je nakon toga povezela četiri pobjede, a ova serija je prekinuta upravo u ovoj sezoni kada je Igokea slavila u Beogradu.

Dragan Bajić, trener Igokee:

Gostovanje Zvezde je praznik košarke za nas, dolazi jedna od najkvalitetnijih ekipa u regionu što su pokazali i u ABA ligi i u Evroligi. Za nas je ovo veliki motiv, pokušaćemo dati sve od sebe. Znamo da je kvalitet na strani Zvezde, ali ako nam se ukaže i gram prilike za iznenađenje mi ćemo to pokušati iskorisititi.

Zvezda je izuzetno kvalitetna na svim pozicijma, posebno pod košem gde dominira Cirbes koji igra u odličnoj formi. Pokušaćemo naći najbolje rješenje. Zvezda je poražena u Istanbulu i sigurno bi bilo lakše za nas da su pobijedili.Međutim, mi znamo da Zvezda juri svaku pobjedu u borbi za drugu poziciju i sigurno će biti maksimalno motivisani. Mi takođe imamo svoje računice, još uvek nismo obezbijedili opstanak jer nam treba još jedna pobjeda do kraja. Mi ćemo protiv Zvezde pokušati doći do trijumfa i do pobjede koja nam je jako bitna za opstanak.

 

Vuk Radivojević, igrač Igokee:

Prva utakmica je bila na početku lige, druga situacija i ova utakmica neće biti ista. Zvezda u Laktaše dolazi nakon nesrećnog poraza u Istanbulu, ali i ta utakmica pokazala je da je to jedan fantastičan tim i jedan od najkvalitetnijih u regionu. Mi smo u prvom meču pokazali da možemo igrati protiv Zvezde, suprostavili smo im se i iskoristili svoju šansu. I u ovom meču je Zvezda favorit ali svakako ćemo se boriti i pokušati doći do nove pobede.