Poslije četiri pobjede u nizu košarkaši Igokee nisu uspjeli da iznenade favorizovanu Crvenu zvezdu na svom parketu pa su morali da čestitaju rivalu na trijumfu u Laktašima.

“Dobro smo prošli s obzirom kako smo igrali. Ne možemo da budemo nezadovoljni, jer Zvezda je ipak evroligaška ekipa. Htjeli smo da odigramo što bolje, ali mislimo da je ostalo rezerve. Oni su od početka utakmice pokazali nivo, došli su da pobijede i u tome su uspjeli”, rekao je kapiten Igokee Sava Lešić.

Kod Igokee po 16 su dali Lešić i Grin koji je imao i 7 asistencija. Von je postigao 14 , Evans 10, a Dalibor Ilić je uz 8 skokova ubacio 6 poena.

Dragan Bajić, trener Igokee:

Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Iskontrolisali su rezultat od samog početka do kraja. Bilo je pada koncentracije na početku gdje smo dozvolili neke otvorene šuteve i ispali iz dogovora. Pogađali su Beron i Panter njihovi najbolji šuteri, primili smo početničke poene. Zvezda se odvojila. Mi smo pokušavali da stignemo. Trošili smo dosta energije i sa suženom rotacijom, to je išlo jako teško. Ostatak utakmice Zvezda je znalački iskontrolisala, kažnjavala nas gdje smo najtanji, na unutršnjim pozicijama gdje oni imaju nadmoć sa tri kvalitatna igrača. Moglo se primjetiti da je Zvezda ušla ozbiljno u meč, što me raduje, bilo je respekta na ove četiri pobjede.”

Dragan Šakota, trener Crvene zvezde:

“Prije svega čestitke mojoj ekipi  za ozbiljnost u većem dijelu utakmice. Situacija je takva da moramo da idemo na pobjedu u svakom meču. S druge strane čestitam Igokei na utakmici i na dosadašnjim pobjedama. Okrenuli su situaciju na tabeli i nalaze se na dobrom putu, ne samo da obezbijede opstanak nego da se stabilizuju. Za nas je bilo bitno da počnemo ozbiljno, da spriječimo Grina da ne organizuje ekipu Igokee onako kako on to zna i da spriječimo ofanzivni skok gdje su oni statistički najbolji u ligi. To smo uspjeli  i u tome je i bio ključ naše pobjede.”

Igokeu naredni meč putuje u Podgoricu gdje ih očekuje meč sa ekipom Budućnosti koja se igra 2.2.2020. u dvorani Morača, a zakazan je za 17:00.