Košarkaši Igokee imaju šansu da već u utorak osvoje prvenstvo. Nakon brejka u Širokom Brijegu gdje su trijumfovali rezultatom 87:71, u trećoj utakmici u Laktašima Igosi imaju prilikom da trijumfom osvoje duplu krunu.

 

Branko Jorović, kapiten Igokee:

Možemo biti zadovoljni jer smo ostvarili pobjedu u Širokom i poveli sa 2:0 u seriji što nas svakako rasterećuje pred ovaj meč. Očekuje nas treća utakmica u kojoj imamo priliku da završimo seriju i osvojimo titulu šampiona. Naše ambicije su svakako da dobijemo meč, međutim, siguran sam da neće biti lako jer poznajući ekipu Širokog, oni su najopasniji kada nemaju šta da izgube tako da opuštanja neće i ne smije biti. Momci su svjesni toga i sigurno ćemo se truditi da od prvog momenta nametnemo svoj ritam igre, da kontrolišemo utakmicu i da dođemo do pobjede.

 

Željko Lukajić, trener Igokee:

Ovo je prva prilika za titulu i nadam se da ćemo je i iskoristiti s obzirom da smo u prošlom meču napravili taj brejk koji je izuzetno bitan i na psihološkom planu ali je takođe bitno da smo pobijedili na jedan dominantan način koji nam ulijeva samopouzdanje. U svakom slučaju oprez i maksimalna koncetracija mora da postoji dok god se ne završi priča, a priča traje do treće pobjede. Mnogo iznenađenja neće biti, jer je moguće promijeniti neke minijature, neke detalje u nekim kretnjama, sitnije promjene u načinu odbrane i načinu napada. I mi i oni se dobro poznajemo, i mi i oni znamo neke jače i slabije i ono što je jako bitno jeste ko će kako to sakriti i nadoknaditi borbenošću i ko će biti uporan da dođe do pobjede.