Ivan Radenović, 209 cm visok, rođen 10.06.1984. godine potpisao je otvoreni ugovor sa ekipom Igokee.

Radenović je karijeru počeo u mlađim kategorijama Partizana, potom na Univerzitetu Arizona i pored Crvene zvezde Telekom još je u svojoj karijeri nosio dresove Đirone, Panelinijosa, CSKA, Kahasola, Menorke i Donecka. Prošle sezone igrao je za poljski AZS Kosalin i u proseku beležio 11,4 poena, 4,8 skokova i 1,6 asistencije po utakmici u poljskom šampionatu.

Dolaskom Ivana Radenovića dobijamo veliku sigurnost u reketu koju nismo imali u prva dva kola.

Obzirom na poteškoće koje imamo sa povredama igrača, kao i suspenzijom Rajlija nadamo se da ćemo s Ivanom popuniti centarsku poziciju.

Ivana nismo uspjeli da registrujemo za utakmicu s Olimpijom zbog pravila o registraciji igrača 48 sati prije početka utakmice. Nevjerovatna činjenica je da samo kada je u pitanju Igokea, tada se pravila striktno poštuju, Nadamo se da će i drugi klubovi imati isti tretman. S Radenovićem je potpisan otvoreni ugovor, vjerujem da ćemo s njim ostvariti dužu saradnju i ispuniti naše ciljeve, izjavio je Igor Dodik.

Naši košarkaši su jutros otputovali u Valjevo, a prije samog puta su nam Željko Lukajić i Igor Kesar dali izjave šta očekuju u Valjev. Meč se igra u okviru 3. kola ABA lige, a obe ekipe imaju identičan skor, po jednu pobjedu i jedan poraz.

Željko Lukajić, trener Igokee:
Za mene uopšte nije iznenađenje to što je Metalac dobio Partizana koji definitivno više nije ono što je bio u prošloj sezoni. S druge strane Metalac igra odlično, to je tim koji je zadržao 90 posto ekipe, igraju sa mnogo  poleta i elana, sa mnogo energije i sigurno da nas i sada očekuje izuzetno težak meč . Oni su izgubili od MZT-a sa tridesetak poena razlike i sigurno će pokušati da ”sačuvaju obraz” i pokažu da se radilo o lošem danu. Mi ćemo tražiti svoju igru, svoju šansu, pokušaćemo iskorisiti neke njihove slabosti, da popravimo naše detalje u igri i ukoliko se ukaže šansa za pobjedom sigurno je nećemo ispustiti.

Igor Kesar, košarkaš Igokee:

Idemo u Valjevo sa jasnim ciljem, da pokušamo doći do pobede. Ukoliko ponovimo pristup igri kao protiv Olimpije, ukoliko budemo agresivni u odbrani, siguran sam da možemo slaviti, a trijumf u gostima bi mogao mnogo da nam donese.