Igokea je ostvarila još jednu veliku pobjedu i ostala sama na vrhu teabele ABA lige. Savladali su Partizan u Beogradu 83:75 i tako potvrdili kandidaturu za plej –of, dok su otpisali Partizan.

Sjajan meč su odigrale ekipe. Igokea je puno bolje ušla u duel, povela 8:0 a Partizan je uspio da se vrati ofanzivnim skokom i dobrim šutem za tri poena, te povede 11:8. Nakon tajm aut gosti su se konsolidovali i uspjeli da dođu do plus sedam na kraju prve četvrtine.

Igokea je još jednom demonstrirala sjajnu timsku igru i sa 15 asistencija u prve dvije četvrtine je uspjela da zadrži predsnost.

U trećoj četvrtini Partizan je značajno digao energiju , ali je Igokea uspjela da stekne dvocifrenu prednost. Beograđani su još jednom zaprijetili u finišu ovog perioda  prešli u kratkotrajno vođstvo, ali je brzo uledila reakcija Igosa.

Međutim u posljednjoj četvrtini Klemons i Jošilo su svojim poenima omogućili pobjedu timu iz Aleksandrovca i nije bilo neizvjesnosti u finišu iako je Partizan pokušavao da učini nešto više.

U timu Igokee Klemons, Ilič i Jošilo su imali po 16, Atić 13 poena 6 asistencija i 4 osvojene lopt, Karmajkl je postigao 9 poena (4/4 za 2p) i 5 skokova. Kod Partizana Tomas je ubacio 18 a Mika 15 poena.

Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović