#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Startovala Igokea m:tel

Košarkaši Igokee m:tel počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj žele da naprave iskorak u odnosu na prethodnu kampanju koja je bila više nego uspješna.

Jer, četa Dragana Bajića osvojila je duplu bh. krunu, igrala plej-of ABA lige, bila nadomak plasmana u Top 16 Lige šampiona…

U Laktašima su svjesni da neće biti lako ponoviti nabrojane podvige, ali i odlučni u namjeri da daju više od maksimuma, te predanim radom i zalaganjem ispune klupske ambicije.

“Igosi” će kompletan pripremni period odraditi kod kuće. Tokom istog će odigrati i osam kontrolnih utakmica kako bi što spremniji dočekali bitke na četiri fronta.

“Većinu igrača iz prošle sezone smo zadržali. Želimo da opet napravimo kontinuitet. Pozicije koje su nam nedostajale popunili smo sa četiri nova košarkaša.  Što se tiče priprema, imaćemo period od šest sedmica rada. Kao trener ne praktikujem odlazak na visinske pripreme, a ovdje imamo sjajne uslove. Imamo dogovorenih osam kontrolnih utakmica. Sa Borcem ćemo igrati 29. avgusta, potom sa Dinamikom, onda slijede turniri u Ljubljani i Mađarskoj, te smotra u Opatiji pred sam start sezone”, izjavio je trener Bajić, koji se zahvalio svom stručnom štabu, upravi i novinarima, te poželio mnogo sreće u radu bivšem saradniku Marku Baraću koje je preuzeo Megu.

Čelnici kluba uskoro bi trebalo da kompletiraju roster dovođenjem još jednog igrača. Tim su već pojačali Brajant Kroford, koji je stigao iz Ređo Emilije. Uz njega, nova lica u Igokei su i Dušan Tanasković (OKK Dunav), Haris Delalić (Sloboda Tuzla), te Kendrik Rej (Promiteas Patras). Takođe, sa jednogodišnje pozajmice iz Borca se vratio Kosta Kondić.

Tu su još i Dejan Pavlović, Nikola Tanasković, Marko Jošilo, Darko Talić, Dešon Stivens, Antabija Voler i Stefan Đorđević.

S druge strane, sidro su digli Dalibor Ilić, Džejms Robinson, Aleksa Radanov, Milan Vulić, Stefan Fundić i Amsal Delalić.

Sportski direktor Vuk Radivojević najavio je još jednu potencijalnu promjenu u rosteru:

“Vidjećemo u zavisnosti od početka pripreme, za sada smo se odlučuili za ovaj sastav. Možda ćemo dovesti još jednog igrača na poziciji tri / četiri. Sa Nikolom Tanaskovićem smo produžili ugovor na tri sezone i želja nam ja da imamo kontinuitet i da mladi igrači dobiju šansu, kao i do sada. Milsim da smo pogodili sa pojačanjima. Već dvije godine pravimo ozbiljne rezulate i u ABA i u FIBA Ligi šampiona, uz sve uspjehe u šampionatu BiH. O Igokei se sada dosta priče ne samo u regionu, nego i u Evropi”, ponosan je nekadašnji as Crvene zvezde.

Igokea na startu nove sezone ABA lige dočekuje Mornar Barsko zlato. Taj duel na programu je prvog oktobarskog vikenda.