Prvi put u regionalnom takmičenju sastaće se Igokea i Tajfun u 13. kolu ABA lige. Obe ekipe imaju identičan učinak od 5 pobjeda i 7 poraza. Utakmica se igra u Laktašima u subotu 05.12.2015. s početkom u 17:00 časova.

Željko Lukajić, trener Igokee:

Činjenica da igramo na domaćem terenu da je nam ulogu favorita i ne bježimo od toga. Pokušaćemo kvalitetnim odnosom, velikom željom i kvalitetnom odbranom da dođemo do pobjede koja bi nam u ovom trenutku mnogo značila u  ambicijama koje smo postavili pred sebe. Pobjegli bismo iz opasne zone . Ekipa Tajfuna jeste atipična, ali je to izuzetno iskusan tim sa visokim kvalitetom. U odnosu na prošlu godinu kada su bili Šampioni Slovenije došli su samo Parker i Bolčina, dugo igraju zajedno. Imaju atipičnu igru, gdje god uhvate šansu, iznenadnim pasovima sa centra u dubinu, kažnjavaju svaku opuštenost u odbrani iskakanjem iz sistema. Igraju basketaški, a ne prezaju od opterećenja kada je u pitanju šut i zaista mnogo pogađaju.  Naša pobjeda bi trebala da dođe iz angažmana u odbrani, da ih stavimo u pozicioni napad. Imamo optimizma, primamo malo koševa i sigurno ćemo i dalje raditi na tome.

Miloš Dimić, igrač Igokee:

Očekujemo Tajfun, veoma neugodna ekipa, igraju dosta brzo za dosta tranzicije i često iskaču iz akcije. Probaćemo da zaustavimo njihovu tranziciju, tu njihovu brzu igru. Udarna igla im je Čebular od kojeg sve polazi, tu je Ponjević, iskusni Drobnjak, a imaju i dva visoka centra Zimića i Bolčinu. Mi ćemo dati sve od sebe, da dođemo do trijumfa i da osvojimo nova dva boda.