Košarkaši Igokee započeli su pripreme za iduću sezonu u kojoj će treću godinu zaredom nastupiti u regionalnoj ABA ligi, dok će u BiH braniti šampionsku titulu.

Prvi trener Vlada Jovanović nije bio na okupljanju zbog obaveza u reprezentaciji Crne Gore pa su prozivku obavili njegovi asistenti Milutin Latinčić i Zoran Petković. Na prvom okupljanju pojavilo se 15 košarkaša, od kojih Duško Bunić, Aleksandar Radukić, Mladen Jeremić i Marko Čakarević imaju ugovor za iduću sezonu, dok su na probu stigli Dražen Zlovarić (Cepter Beč), Dušan Cvetković (Feni industrija Kavadarci), Danilo Tasić (Konstantin Niš), Aleksandar Bursać (Vojvodina Novi Sad), Đorđe Milošević (Vršac), Nemanja Manojlović (Tamiš Bečej) i Sergej Pucar (SAD). Njima su priključeni juniori Milenko Predić, Dejan Kelečević i Luka Kovač.

– Jutarnje treninge kombinovano ćemo raditi na stadionu i u dvorani u Aleksandrovcu, a večernje sa loptom radićemo u Laktašima. Trenutno imamo pet igrača pod ugovorom. Njih četvorica su tu, dok Draško Knežević sa reprezentacijom BiH igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine i priključiće nam se krajem mjeseca. Sedam igrača je na probi pa ćemo vidjeti koga ćemo zadržati. U ovom trenutku ne možemo reći za koliko dana ćemo napraviti procjenu, odnosno da li će to biti za dva, tri ili pet dana. Od broja igrača koji će ostati zavisiće i dovođenje novih košarkaša. U principu, tražimo plejmejkera i krilnog centra – izjavio je Latinčić.

Nekadašnji član Radničkog i Partizana Marko Čakarević poslije jednogodišnje pauze vraća se u Jadransku ABA ligu.

– Drago mi je što sam došao u klub kakav je Igokea koji ima veliku tradiciju i drago mi je što ću ponovo sarađivati sa trenerom Vladom Jovanovićem koji me trenirao u Partizanu. Nije bilo teško da se odlučim za Igokeu jer se takmiči u ABA ligi gde godinu nisam igrao, tako da mi je to bio motiv više da dođem – kazao je Čakarević.

Nakon bazičnog dijela priprema Igokea će nastupiti na dva turnira. Prvi je u Sarajevu 19. i 20. septembra, a drugi u Poreču 22. i 23. septembra. Prvi meč u ABA ligi Igokea će igrati početkom oktobra u Zadru.

3 4 17 45 48 50 56 63