2016. godinu Igosi započinju utakmicom 18. kola u Laktašima protiv skopskog MZT-a. Utakmica se igra 03.01.2016. s početkom u 17:00 časova. MZT je nakon tri vezane pobjede poražen u Sremskoj Mitrovici od ekipe Megaleksa, dok naš tim niz od 6 poraza prekinuo na gostovanju u Beogradu protiv ekipe Partizana. Trener Dragan Bajić je izjavio da su naši momci izuzetno motivisani da nastave u pozitivnom trendu na početku nove kalendarske godine.

Dragan Bajić, trener Igokee:
Čeka nas težak posao jer nam dolazi jedan jak protivnik koji je značajno podigao formu u poslednje vrijeme. U poslednje četiri utakmice ostvarili su tri pobjede i jedan nesrećni poraz od Mege u poslednjoj sekundi. Nama je pobjeda protiv Partizana izuzetno bitna, međutim, činili smo sve u toku sedmice da ne poletimo u neku euforiju. Odradili smo kvalitetne treninge tokom sedmice što nam je najviše i nedostajalo i siguran sam da ćemo spremni ući u ovu utakmicu. Motivisani smo da ostvarimo još jednu pobjedu, a nama je svaki meč izuzetno bitan u borbi za osptanak u ligi.

Miloš Komatina, igrač Igokee:

Prošlu utakmicu smo dobili na gostujućem terenu, podigli smo se psihički i nadam se da ćemo i u ovu utakmicu ući motivisani jer nam je pobjeda zaista bitna u borbi za opstanak u ligi ali i priključak sredini tabele. Dobro smo se spremili prethodnih dana za ekipu MZT-a koja je dobra ekipa, sa kvalitetnim pojedincima. Oni su takođe ušli u nešto lošiju seriju i nadam se da ćemo to da iskoristimo. Igramo pred domaćim navijačima i očekujem da ćemo trijumfovati.