U poslednjem kolu Igosi gostuju kod ekipe koja sledeće sezone neće imati pravo nastupa u ABA ligi, ekipa Tajfuna. Prvi duel koji je igran u Laktašima Tajfun je iznenadio Igokeu i upisao pobjedu u prvom zvaničnom susretu ove dvije ekipe. U Celje se putuje s optimizmom i traži se pobjeda za što bolji plasman u ABA ligi. Osim Komatine čiji je nastup neizvjestan svi igrači su u punom treningu i vrijedno rade pod vođstvom Dragana Bajića koji ponavlja da sami držimo stvari u svojim rukama.

Dragan Bajić, trener Igokee:

Tajfun nema nekih zvučnih imena u svom sastvu, međutim, to je tim koji je u jednom dijelu sezone bio najprijatnije iznenađenje ABA lige i sigurno je tim koji ima snage da odigra jedan kvalitetan meč. Oni su ispali iz lige, međutim, uvjeren sam da će maksimalno angažovano odigrati utakmicu kako bi se časno oprostili od svojih navijača. Imaju dosta igrača koji su kvalitetni, koji nam mogu zadati probleme ali imamo i mi svoje adute i vjerujemo u pobjedu. Mi se okrećemo sebi, pokušaćemo pobijediti i definitivno obezbijediti opstanak.

Miloš Komatina, rač Igokee

Još uvijek ne znam da li ću moći pomoći saigračima zbog povrede prsta, ali bez obzira na to moram reći da pred ovu utakmicu imamo samo jedan cilj a to je pobjeda. Želimo da trijumfujemo i da otklonimo sve dileme oko opstanka u ligi i siguran sam da ćemo na najbolji mogući način završiti sezonu i obezbijediti i naredne sezone nastup u ABA ligi.