Šef stručnog štaba KK Igokea Željko Lukajić održao je sinoć seminar u SD „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu za trenere koji vode naše mlađe uzrasne kategorije. Cilj ovog predavanja je bilo poboljšavanje efikasnosti u radu sa mladim snagama Igokeine porodice, te neophodna usmjeravanja koja se rade na treningu.

S tim u vezi Lukajić je objasnio koje su to tehnike danas najviše zastupljene, ali je pričao i o sistemu treniranja te o svojoj košarkaškoj filozofiji. Prema njegovim riječima, upornost, ambicija, rad kao i konstantno ponavljanje su ključ uspjeha svakog košarkaša, dok je talenat jako malo procentualno zastupljen i bez navedenih elemenata rezultati izostaju.

seminar-struja 3

A da bi dokazao svoju tezu da je „košarka čista matematika“ te da je sve osnovano na odbrani, praktično je pokazao na terenu uz pomoć Igokeinih juniora.

seminar-struja

Inače, pred našim trenirima su veliki izazovi za vikend pošto ih očekuju utakmice drugog kola Područnog  košarkaškog odbora Banja Luka. Juniori će gostovati gradiškom Lideru od 15.30h, a dva sata ranije protivnici naših pionira biće vršnjaci takođe iz Lidera. Kadeti će put Banja Luke gdje ih od 10.30h čeka ekipa Sportlive-a. Ovome treba dodati da prvi tim dočekuje od 21h u SD u Laktašima ekipu nikšićke Sutjeske u sklopu sedmog kola ABA lige. Sve utakmice igraju se u subotu, 24. oktobra.