Protekle sedmice u Banji Vrućici u Tesliću već tradicionalno održan je treći Igokea košarkaški kamp. U prelijepom ambijentu Banje Vrućice sedam dana boravio je 91 kamper uz 12 trenera. Po dva trenera bili su zaduženi za jednu grupu. Dječaci i djevojčice bili su podijeljeni u 6 grupa, pa su na tri terena tri grupe istovremeno imale trening. Svakodnevno grupe su imale po dva treninga, jedan jutarnji i jedan popodnevni, između kojih se odlazilo na bazene, da bi večernji termini bili rezervisani za takmičenja, 1 na 1, šutevi za 2 ili 3 poena, poligon, slobodna bacanja i igra 5 na 5.

Ove godine broj učesnika se uduplao, što je svakako dokaz kvalitetnog rada Košarkaškog kluba Igokea sa svim mlađim selekcijama. Na kampu su učestvovali dječaci iz svih krajeva Republike Srpske, Banja Luke, Laktaša, Gradiške, Čelinca, Prnjavora, Dervente, Bratunca, Drvara, Rogatice, Sokoca, Čajniča, Bileće, Gacka, Nevesinja, a imali smo priliku i da ugostimo nekoliko dječaka iz Kanade, Amerike i Francuske, kao i Srbije što nam je izuzetno zadovoljstvo. Po prvi put na kampu su učestvovale i curice koje su imale i ženskog trenera.

Svaki od učesnika pojedinačno je uradio mjerenja, i testiranja stopala i kičme. U saradnji sa Sport Studiom u Banja Luke njihovi članovi su u sali Hotela Kardial istestirali svakog učesnika. U narednom periodu sve rezultate dostavićemo klubovima i igračima, pomoću koji će imati uvid u eventualne nedostatke na kičmi i stopalima.

Ovim putem se zahvaljujemo Košarkaškom klubu “WBS” iz Teslića, koji nam je izašao u susret zbog kiše, pa smo u Sportskom centru “Radolinka” odigrali prijateljske utakmice u različitim kategorijama. Takođe, Sportski centar “Radolinka” nam je poslednji dan kampa maksimalno izašao u susret, gdje smo održali sva finalna takmičenja i obavili pojedinačna fotografisanja svakog učesnika.

Ujedno, tokom kampa naši predstavnici posjetili su područnu Osnovnu školu “Petar Petrović Njegoš” u Vrućici kojoj su donirali lopte i majice.

Još jednom, Igokea košarkaški kamp će nastaviti da raste, pa se vidimo i naredne godine u Banji Vrućici.

Hvala svim učesnicima i trenerima na saradnji !