Igokea u 20. kolu ABA lige dočekuje Metalac Famrakom na svom parketu u Laktašima. Opet u sastavu Željka Lukajića neće biti Đorđa Drenovca, koji je zbog povrede izgubljen na duži period, dok su se Nikola Dragović i Marko Čakarević u potpunosti oporavili.

 

Željko Lukajić, trener Igokee:
“Sigurno da imamo veliku želju. Vratio se Čakarević, došao je novi igrač i sigurno da imamo ambiciju da ostvarimo pobjedu. Pokušaćemo da ponovimo igru protiv Partizana protiv kojeg smo odigrali dobro i disciplinovano i držali smo koncentraciju na stvari koje smo trenirali i kada je u pitanju i odbrana i napad. Želimo što prije da pokažemo da napredujemo i sa velikim optimizmom dočekujemo ovaj meč. Naš je problem što protiv slabijih ekipa igramo slabije ali ja klubove ne dijelim na male i velike što moram da prenesem i na moje igrače jer svaka pobjeda donosi dva boda i tu filozofiju oni moraju prihvatiti. Imamo problema sa povredama, Dragović je trenirao ali nakon pauze od deset dana i sigurno će dobiti neku minutažu dok smo, bojim se, Drenovca izgubili na duži period.”
Džonaton Džons, igrač Igokee:
“Nadam se da ćemo ponoviti igru kakvu smo pokazali protiv Partizana u prošlom kolu. Igrali smo jako dobru odbranu i malo je nedostajalo da pobjedimo. Nadam se da će za nas nastupiti i novi igrač, Bredi Heslip koji bi nam mnogo pomogao. Naš naredni rival je izuzetno kvalitetan, igraju izuzetno čvrsto, disciplinovano u odbrani. U prošlom kolu su na domaćem terenu poraženi od Olimpije i sigurno će pokušati da poprave utisak dok je s druge strane naš cilj da odbranimo domaći teren.”

METALAC FARMAKOM:
Metalac Farmakom nakon dva vezana domaća poraza u ABA ligi protiv Partizana NIS i Union Olimpije očekuje teško gostovanje kod Igokee u Laktašima.
Vladimir Đokić, trener Metalca Farmakom:
“Na redu je utakmica od koje svi dosta očekujemo ali znamo da neće biti nimalo lako ni naivno. Igokea igra odlično, promijenili su trenera i dva – tri igrača, pojačali su se, tako da odlazimo tamo poslije dva poraza u mečevima na kojima nismo bili na očekivanom nivou. Imali smo probleme zbog povrede Borisa Bakića, koja je uticala na intenzitet i rad na treningu, zatim povreda Otaševića i bolest par igrača, sve je to uticalo da dvije utakmice odigramo ispod svog nivoa. Vraća nam se Otašević, sutra ćemo znati da li će biti u kombinaciji za ovu utakmicu. Igokea je u međuvremenu dovela kanadskog reprezentativca Hejslipa kojeg lično znam, koji je veoma kvalitetan igrač, izuzetan šuter, prepametan u igri i odličan i u pik igri. Ako se uklopio, a nije imao puno vremena za to, biće im izuzetno pojačanje, uz iskusne i dobre igrače koje imaju. Imaju opterećenje da moraju da pobijede, mi ne moramo, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati.”
Đorđe Majstorović, igrač Metalca Farmakom:

“Očekuje nas teško gostovanje, mada bi mnogi rekli da domaćin ima samo pet pobjeda i da nas čeka lagan posao. Nije tako jer njihovi rezultati ne govore da su u poslednjim utakmicama igrali jako dobro, posebno protiv Partizan NIS-a, i mislim da će protiv nas tražiti šansu za pobjedu poslije niza poraza. Što se nas tiče daćemo sve od sebe da im to ne dozvolimo i da pobjedimo jer je i nama jako bitna utakmica da se poslije dva poraza vratimo na pravi kolosijek.”