U nedjelju 28.02.2016.  u 17 časova u SD Laktaši igra se poslednja domaća utakmica ove sezone ABA lige. U goste dolazi ekipa Zadra koja je ove sezone upisala 11 pobjeda, dok je Igokea trenutno na 9 pobjeda u prvenstvu. Igokea s optimizmom dočekuje meč protiv Zadra koji bi mogao da riješi pitanje opstanka u ABA ligi. Trener Dragan Bajić je izjavio da ima apsolutno povjerenje u svoje igrače i da će sami riješavati svoju sudbinu. Igosi su se do sada sastali sa zadranima 10 puta, i trenutni skor je 6 – 4 u korist Igokee. Tradicija je na strani domaćeg tima jer Zadar još nije trijumfovao u Laktašima.

Dragan Bajić, trener Igokee:

Nakon osvajanja Kupa u svojim igračima vidim da su oni to arhivirali i da su se okrenuli utakmici protiv Zadra. Dobro smo trenirali u prethodnom periodu i vidim veliku želju da već u ovom meču ostvarimo pobjedu i riješimo pitanje opstanka u ABA ligi. Biće ovo sigurno jedan težak meč, partije koje su pružali i pozicija na tabeli idu u prilog tome. Radi se o ekipi sa velikom energijom, koja dobro trči, odlično skače. Ipak, nadam se da ćemo mi spremni ući u taj meč i da ćemo odgovoriti na dobar način protivniku i nadam se pozitivnom rezultatu. Ne razmišljamo o drugim ekipama, ne želimo da neko drugi odlučuje o našoj sudbini i nadam se da ćemo pitanje opstanka matematički riješiti već sutra.

Đorđe Milošević, igrač Igokee:

Ova pobjeda nam donosi opstanak. Ekipa Zadra je dosta dobra ekipa, predvođena dobrim trenerom. Fizički su izuzetno jaki igraju sa dosta kontakta u odbrani a u napadu traže veliki broj lakih poena. Mi ćemo pokušati odgovoriti na sličan način, pokušaćemo odigrati agresivno od samog početka, sa mnogo kontakta, sa mnogo trčanja i nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača doći do pobjede.