Protekle sedmice u Banji Vrućici u Tesliću održan je peti po redu Igokea košarkaški kamp “Banja Vrućica”.

Ove godine okupio je 66 polaznika uglavnom iz Republike Srpske, koje su radile u odvojenim grupama prilagođene instrukcijama Higijensko – epidemiološke službe Republike Srpske, zbog trenutne situacije sa COVID-19 . Deset trenera dva puta dnevno trenirali sa dječacima i djevojčicama, pokušavajući im prenijeti svoje znanje i iskustvo.

“To je vid druženja, socijalizacija, upoznavanje sa djecom koja treniraju u drugim klubovima širom Republike Srpske. Ove godine polaznici nam dolaze iz Bileće, Nevesinja, Gacko, Foča, Rogatica, Višegrad, Sokolac, Doboj, Čelinac, Banja Luka, Laktaši , Aleksandrovac.

 Prije svega to. Za 7-8 dana boravka ovdje može da se nauče neki košarkaški elementi. Sigurno se neće naučiti igrati košarka, ali da se zavoli više, da se opredjele djeca da se daju više na taj način košarkaškom radu”, poručio je Darko Trkulja, koordinator kampa.

“Mi smo se potrudili da naše stečeno iskustvo u košarci prenesemo na njih. Da ukažemo na neke njihove mane, naravno i vrline, ali više mane koje treba da isprave kada se vrate u svoje klubove”, kaže Boris Jokanović, trener KK “HEO” iz Bileće.

Najviše su pokazali u ženskoj konkurenciji Demirović Anđela rođena 2008. godine i muškoj Kovačević Dimitrije 2006. godište, te su oni proglašeni za MVP kampa i nagrađeni besplatnim učešćem na sledećem kampu u organizaciji KK Igokea.

Anđela Demirović
Dimitrije Kovačević

Organizovana su takmičenja u vještinama na poligonu, takmičenje u šutiranju, takmičenje 1 na 1 i 5 na 5. Najbolji su dobili nagrade, a dodijeljene su i specijalne nagrade ostalim učesnicima.

Igokea će nastaviti tradiciju, te nas i dogodine očekuje novo druženje u “Banji Vrućici”.