#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

IGOKEA NIJE IZDRŽALA NALET

Dva puta je Partizan na otvaranju meča imao četiri poena prednosti, 6:2 i 8:4, a onda je Igokea serijom 6:0 prešla u vođstvo od 10:8. Nastavljena je velika borba u prvoj dionici, oba tima igrala su izuzetno agresivno i čvrsto u odbrani, a na prvi odmor gosti odlaze sa prednošću 16:15.

Prvi dio druge četvrtine pripao je gostima, koji su poslije trojke Trifunovića, polovinom četvrtine stigli do osam poena prednosti (25:17). Odgovorila je Igokea serijom 9:0, ponovo prešla u vođstvo, ne dozvolivši crno-bijelima da se odlijepe u ranoj fazi meča.

I u nastavku su igrane jake odbrane na obje strane. Na 83 sekunde do poluvremena Voler je tri puta išao na liniju slobodnih bacanjo pošto ga je faulirao Ledej, a plej Igokee ubacio je dva za vođstvo (30:28). U završnici poluvremena Stivens je imao dobru rolu, prvo je poentirao za plus četiri Aleksandrovčana, a potom je bio sjajan u odbrani oduzeo loptu poslije koje je Voler ubacio trojku za maksimalnih sedam poena prednosti (35:28).

Drugo poluvrijeme trojkom otvara Jošilo pa jedna ekipa, u ovom slučaju Igokea, prvi put odlazi na dvocifrenu prednsot (38:28). Nastavili su Aleksandrovčani sa sjajnim šutem, pošto je trojku ubacio i Starks, a potom i Jošilo za plus 14 (44:30).

Igrala je Igokea dobru odbranu, posebno na Trifunoviću, ali je crno bijeli su nakon koševa Avramovića, na četiri minuta prije isteka treće četvrtine stigli na minus 10 (48:38). Bajić je pozvao tajm-aut poslije kojeg je Partizan zaigrao odbranu “preko cijelog terena” ali bezuspješno pošto je Voler poentirao sa distance, potom je pogodio trojku, da bi Tanasković dodao još jedan poen sa linije bacanja za novih plus 14 (54:40). Za manje od trideset sekundi gosti su spustili na jednocifren zaostatak, prvo je Ledej poentirao uz faul i pogodio bacanje, a onda je Madar ukrao loptu pa pogodio još dva slobodna (54:45). Uslijedila je serija promašaja na obje strane, a onda na pet i po sekundi do kraja Ledej pogađa za (54:47) pred odlučujućih deset minuta.

Stivens koševima otvara posljednju dionicu, a onda Trifunović pogađa trojku za Partizan. Prišli su crno-bijeli, nakon dva minuta na četiri poena (57:53). Radanov je ubacio četiri vezana poena, dva dodao Đorđević pa se Igokea na pet minuta i deset sekundi ponovo vratila na plus deset.

Mur je trojkom ptrekinuo seriju Igokee, a onda je zakucao i Smajlagić zakucao i pogodio trojku pa je Partizan na tri minuta do kraja prišao na samo dva poena. Bajić je pozvao tajm-aut nakon kojeg Igokea gubi loptu, a Ledej zakucava za izjednačenje (63:63).

Seriju Partizana (10:0) prekida marko Jošilo trojkom na 2,20 do kraja, ali na isti način uzvraća Kevin Panter.

U poslednji minut ekipe ulaze izjednačene (66:66), Starks je promašio na jednoj, strani, na drugoj je fauliran Panter pa Partizan na 42 sekunde do kraja dolazi do prednosti 66:64. Izjednačio je Stivens 24,4 sekunde do kraja.

Na 14,1 sekund do kraja fauliran je Trifunović, oba je pogodio, a onda je Bajić pozvao minut odmora. Pokušao je Voler trojkom da donese Igokei pobjedu, promašio je, u nastavku napada ponovo je došao do lopte ali vrijeme je isteklo.

Najefikasniji kod Igokee bili su Voler i Fundić sa po 18 poena dok je Partizan sa 15 predvodio Smajlagić.