#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Dalibore srećno

Iz redova Igokea m:tel Dalibor Ilić prelazi u Crvenu zvezdu.

Dalibor Ilić rođen je 4.3.2000. u Višegradu gdje je i napravio prve košarkaške korake i već sa 15 godina je prešao u mlađe kategorije Igokea m:tel.

Ilić je već u sezoni 2016-2017 debitovao u seniorskom timu 30.10. 2016- protiv Cedevite.

Samo dvije godine kasnije osvaja sa juniorskom reprezentacijom Srbije zlatnu medalju na EP u Letoniji, a konstantan napredak krunisao je u upravo završenoj sezoni u ABA ligi gde je osim  nagrada za najkorisnijeg igrača regionalne lige, rekorda po broju indeksnih poena (49) u jednoj utakmici ove lige bio i jedan od najboljih igrača regionalnog takmičenja.

Jedan je od najboljih skakača regionalne lige, reprezentativac Srbije i igrač pred kojim je sjajna budućnost.

Ove sezone je sa pozicije krilnog centra prosečno je beležio 12,7 poena uz 7,7 skokova.

Generalni menadžer kluba Igor Dodik na svom twitter nalogu  je objavio:

“Preuzimanjem Igokee jedan od prvih značajnijih poteza bilo je dovođenje Dalibora Ilića. Prvi put se odvojivši od roditelja, ključnu ulogu u prevazilaženju problema odvojenosti od kuće, odigrao je zet Pavle. Posebno smo se radovali svakom njegovom dobrom potezu, asistenciji, zakucavanju i postignutom košu. Ta skromnost i dobrota koju je povukao od roditelja, nekad nas je nervirala i htjeli smo da od njega napravimo momka koji će da se potuče na terenu i da nema pardona ni prema kome.

Ali je uvjek imao respekt i znao gdje mu je mjesto. Išli smo zajedno u Los Anđeles, da trenira u LA campu sa drugim talentima svijeta. Uvijek je slušao i kupio savjete od drugih. Koliko mi je žao što se rastajemo toliko mi je drago što je potpisao za klub koji je prvak ABA lige i koji igra Evroligu, jer Evroliga je mjesto gdje on i pripada. Sada vjerujem da ću da pratim sve utakmice Zvezde iako to do sada nisam imao običaj. Hvala na svemu do sada što si pružio i želim ti sve najbolje u životu! Mnogo uspjeha sa novim klubom, novih priznanja i novih rekorda”.