#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Završen 7. košarkaški kamp Igokea m:tel

Više od 170 mladih košarkaša i košarkašica iz Republike Srpske je na kampu „Igokea m:tel“ u Banji Vrućici. To je najmasovniji kamp košarke koji su do sada organizovali u ovom klubu. Mladi košarkaši za sedam dana, koliko kamp traje, imaju priliku da nauče mnogo.

“Na kampu smo naučili mnogo stvari i malo smo napredovali. Super se družimo”, kaže Uroš Janjić.

“Lijepo je na kampu Igokee i htio sam da kazem da smo napredovali i sve je super”, kaže Kosta Miletić.

Napredovala je i ženska košarka. Kažu, rijetke su prilike za usavršavanje djevojčica na sličnim kampovima. “Igokea m:tel” im je pružila tu priliku. 

“Naučila sam dosta finti i bolje bacati novo bacanje”, kaže Dalija Aličehajić.

“Moje djevojke su prvi put tu. Uslovi su fantastični. Kamp je prva lioga, djevojke su prezadovoljna. Učim i ja kao trener, a i one kao igracice”, kaže Maja Jovanić Kostadinović, trener. 

Djeca su vrijedna i željna znanja, kažu u „Igokea m:tel“. Sa takvom motivacijom i upornošću rezultat kampa ne može izostati. Riječ je o mladim košarkašima koji su rođeni od 2005. do 2016. godine. 

“Prva naša ideja je bila predstavljanje košarke djeci širom Republike Srpske. Prezentacija našeg kluba, ono što radimo sa mlađim kategorijama, i ispričamo priču oko seniorskog tima. A druga stvar je socijalizacija djece, druženje, upoznavanje i održavanje tih prijateljstava kojase steknu”, kaže Darko Trkulja, koordinator mlađih selekcija KK Igokea m:tel.

Ovo je sedmi kamp koji je do sada organizovao Košarkaški klub „Igokea m:tel“. Kamp za djecu traje sedam dana. Tokom boravka u kampu mladi košarkaši i košarkašice svakodnevno imaju po dva treninga, podijeljini u tri smjene, u devet trenažnih grupa. 

Na kraju su došla i finalna takmičenja u vještinama na poligonu, takmičenje 1 na 1, šutiranju i 5 na 5. Najbolji su nagrađeni medaljama, a proglašeni su i MVP u muškoj i ženskoj konkurenciji kampa Igokea m:tel koji se tradicionalno organizuje u ZTC Banja Vrućica.