#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

IGOKEA M:TEL U SOLUNU IZABRALA OSTENDE

Igokea m:tel je trijumfalno završila 2021. godinu pobjedom protiv PAOK Mateco rezultatom 75:64. Iako na klupi nije bilo zbog zdravstvenog stanja Dragana Bajića kao i u Novom mestu, Marko Barać se potrudio da se ništa nije promijenilo.

Igokea m:tel je brzo uspostavila terensku inicijativu i prva četvrtina je protekla u “egalu”, da bi u drugom kvartalu Igosi uspjeli da steknu 4 poena razlike, ali su ih brzo ispustili.

Do odlaska na odmor, uglavnom se igralo “koš za koš”, da bi ponovo ubacili u višu brzinu i odlijepili se na 6 poena prednosti”, ali su posustali u finišu, pa je PAOK serijom od 7:0 preokrenuo (37:36).

Reagovao je Marko Barać minutom odmora, pa su na poluvrijeme otišli sa minimalnom prednošću – 37:38.

U trećem kvartalu, Igokea m:tel je zaigrala čvršću odbranu i polako dizali vođstvo, da bi trojkom Stivensa prvi put stekli dvocifrenu razliku (+12) – 42:54, što je natjeralo grčkog trenera Aristidisa Likojanisa da pozove tajm-aut.

Ipak, njegovi savjeti nisu uspjeli da donesu smanjenje razlike već su Igosi sa raspoloženim igračima s klupe Nikolom Tanaskovićem i Stefanom Fundićem, otišli na plus 16 pred posljednjih 10 minuta.

Poslije samo par minuta posljednjeg kvartala, tim iz Laktaša je otišao na više od 20 poena razlike, čime su praktično i riješili pitanje pobjednika iako je do kraja ostalo čak sedam minuta.

Do kraja je sve bilo stvar rutine, iako je PAOK uspio da smanji na minus 12, da bi ponovo uskočio Stivens i završio posao kako su priželjkivali.

Najefikasniji u Igokei bio je Dešon Stivens sa 19 poena i 9 skokova, Markel Starks je dodao 10 pogodaka i 5 asistencija, Džejms Robinson 10 poena i 4 ukradene lopte i 3 asistencije. Talić je ubacio 7, Marko Jošilo je ubacio 5, a Dalibor Ilić 6 poena i 8 skokova, Antabija Voler 6 poena.

Kod domaćina, Džermejn Lav je uknjižio 20 koševa, a Marvin Džons poen manje, dok je David Dileo ubacio sedam pogodaka.

Ovom pobjedom Igokea m:tel je osvojila 2. mjesto u grupi i za protivnika u ple in-u dobila za protivnika prvaka Belgije ekipu Ostendea. Meč će se igrati 4.1.2022. u Laktašima.