#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

SIGURNA POBJEDA U NOVOM MESTU

Košarkaši Igokee m:tel pobijedili su Krku u Novom mestu rezultatom 72:59 u utakmici 13. kola AdmiralBet ABA lige. Za tim iz Laktaša ovo je bila sedma pobjeda sa kojom su se izjednačili sa Cedevita Olimpijom s tim da slovenački tim ima trijumf manje.

Odlično je Igokea otvorila utakmicu i nakon deset minuta je imala prednost od 14 poena (23:9) ali to definitivno nije značilo da je utakmica gotova.

Uspostavio je domaći tim rezultatsku ravnotežu, drugu četvrtinu dobio je sa 19:18, da bi do ulaska u odlučujuću dionicu Krka dodatno spustila zaostatak pa je u poslednjih deset minuta ušla sa minusom od 10 poena (57:47).

Važne poene postiga je Talić, odmah na otvaranju poslednje četvrtine pa je trojkom povećao prednost na 13 poena viška. Uzvratio je Gibs na isti način. Uslijedila je serija Igokee od 5:0 pa su Aleksandrovčani sa plus 15 ušli u poslednjih pet minuta.

Lapornik je prekinuo ovu mini-seriju ali je gostujući tim značajno usporio ritam pa vremena za neki ozbiljniji priključak nije bilo.

Kada je Radanov, na manje od tri minuta pogodio trojku sa osam metara i povećao prednost na plus 18 pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Najefikasniji u Igokei bio je Woler sa 11 poena, devet je dodao Robinson. Krku je sa 12 poena predvodio Stipčević.