#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Igosi dočekuju Cibonu

U Laktaše stiže i zagrebačka Cibona na susret 12. kola AdmiralBet ABA lige.

Cibona u Laktaše stiže s novim trenerom Dinom Repešom koji je u najavi utakmice najavio:

„Nakon prve sedmice što sam s ekipom, mogu reći da igrači jako dobro primaju nove informacije, a ono najbitnije je da ćemo biti kompletni u Laktašima. Igokea m:tel je ekipa koja ove godine igra odlično i nije slučajnost da s omjerom 9-2 drže drugo mjesto. Ono što je najbitnije da mi limitiramo njihove šutere kao što su Moody, Jeremić i Milosavljević. To su igrači koji ne smiju početi susret s otvorenim šutevima, odnosno lakim poenima. Defanzivna tranzicija će biti ključna da ih usporimo, da ih svedemo pet na pet te kontrola skoka da im onemogućimo lake poene. Biće to težak ispit, ali mislim da i mi imamo naše šanse ako budemo fokusirani svih 40 minuta kao što smo bili u prethodna dva susreta. Možemo dovesti egal u završnicu utakmice te pokušati iznenaditi kvalitetnog domaćina.“ 

Trener Igokea m:tel Vladimir Jovanović je dako svoje viđenje predstojeće utakmice:

“Očekuje nas zahtjevna i jako važna utakmica, važna je jer igramo na domaćem terenu. Imali smo lošu utakmicu u Basketball Champions League i želimo da se vratimo na pravi put, a zahtjevna zato što ekipa Cibone igra jako dobro, atipična je i nije ih lako skautirati. Oni praktično igraju domaće prvenstvo s 5 igrača, ABA ligu sa još drugih 5. Jako atipični u svakom smislu, puni su samopouzdanja, igraju sjajno, ostvarili su neke velike pobjede uz veliki broj ubačenih šuteva za 3 poena i mislim da mi moramo da uradimo što je do nas. Da budemo jako ozbiljni i skoncentrisani, da ovo što smo imali malo vremena da radimo i da se spremimo, to ispoštujemo.”

Mario Nakić je iznio svoja očekivanja:

“Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja zna da igra vrlo dobru košarku, koja se uvijek bori do samog kraja i znamo sigurno je da neće biti lako. Ti momci dolaze u Laktaše s namjerom da pobijede i na nama je da se spremimo što bolje i da uradimo sve što smo dogovorili u svlačionici kako bismo došli do pobjede.”