#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Istorijski uspjeh Igokea m:tel U18

Otišli su tiho u Bursu na prvi Youth Baskeball Champions League turnir, a vraćaju se kao Šampioni.

Predstavili su potencijal Igokea Basketball Academy i pokazali da su bili najbolji.

Počelo je sa Oostende Coretec 89:70, da bi istog dana bili bolji i od španske UCAM Murcie 77:67.

Sledećeg dana su ostvarili najubjedljiviju pobjedu na turniru savladavši Basketball Academy Nymburk rezultatom 112:60.

Poslednja utakmica u grupi A je bila sa Hapoel Jeusalemom i tu je upisana sigurna pobjeda od 92:73, a tom utakmicom je završeno takmičenje po grupama, sa skorom od 4 – 0.

Slijedila je nokaut faza, a prva prepreka na šampionskom putu bila je ekipa iz Litvanije BC Rytas. Ni tu nisu poklekli jer su u uzbudljivom meču izašli kao pobjednici i dočepali se borbe za trofej gdje ih je čekala ekipa domaćina Tofaš koji je takođe do finala stigao bez poraza. 

Meč za titulu Youth Basketball Champions League je protekao u čvrstoj igri, a Igokea m:tel je u 3. četvrtini stigla i do +17, Tofaš je u poslednjoj i odlučujućoj četvrtini pokušao da stigne ekipu iz Laktaša, ali naši momci su izdržali i taj nalet i tako stigli do trofeja Youth Basketball Champions League, a rezultat je glasio 76:72.

Slavlje je moglo da počne, kapiten tima  Dušan Makitan je proglašen za MVP šampionata, izabran je i u najbolju petorku turnira.

Ognjen Radošić koji je bio najefikasniji u finalnom meču sa 26 poena mu se pridružio u najboljoj petorci.

Ognjen Radošić je bio i 2. strijelac turnira sa prosjekom od 19,5 poena po meču.

Ognjen Stanković je bio drugi asistent prvenstva sa 7,5 asistencija po meču,možda bi bilo i drugačije da su dva Ognjena, Stanković i Radošić nastupili i u prve dvije utakmice ali i ovako je odlično.

Stručni štab na čelu sa Slobodanom Kecmanom i pomoćnicima Darkom Trkuljom i Aljošom Višekrunom uradili su težak posao da bi se stiglo do vrha. 

“U svakoj utakmici smo bili jako borbeni. To je ono i što smo najavljivali cijelo vrijeme. Imali smo veliku želju i volju”, dodao je Kecman.

Ekspedicija Igokea m:tel iz Burse nosi samo lijepe uspomene:

“Mislim da smo se predstavili u lijepom svijetlu, sebe, naš klub, naš grad. Hvala svima na podršci”, zaključio je Kecman, kojeg su igrači “okupali” po povratku u svlačionicu.

Na kraju čestitke svim našim momcima koji su dostojanstveno branili boje kluba, predstavili su Laktaše i Republiku Srpsku u najboljem svjetlu, otišli su na Youth Basketball Champions League bez velikih očekivanja a vratili se kao šampioni.