#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

IGOSI DOBILI CIBOSE

Košarkaši Igokee ostvarili su šestu pobjedu u regionalnom takmičenju. Nakon velike borbe savladali su Cibonu 82:72 i prestigli ovaj tim na tabeli, te im nanijeli četvrti vezani poraz u regionalnom takmičenju. Sjajnu partiju imao je Dešon Stivens koji je svojim skokovima donio prednost domaćem timu.

Igokea je loše otvorila meč. Imali su domači dosta grešaka , nisu bili na dovoljnom energetskom nivu pa su gosti uspjeli da preko Amara Gegića dođu do prednosti. Nakon pauze četa Dragana Bajića je zaigrala puno bolje u defanzivi, napravili su seriju 11:0 kojom su preokrenuli rezultat. Cibona se mučila u napadu, nije uspjevala da dođe do poena, pa je Igokea na kraju ovog perioda imala plus osam (40:32).

Na startu trećeg perioda domaći tim je išao i do maksimalnih plus 12, ali su onda uslijedile oscilacije. Loše odluke u napadu, nešto lošija odbrana omogućili su Ciboni da opet uhvati priključak pa su prišli samo na dva poena zaostatka.

Cibona je trojkom prišla na startu posljednjeg perioda i na minus jedan (57:58) , ali je u tim trenucima domaći tim uspio da odbije nalet gostiju šutevima za tri poena. Pogodio je prvo Marko Jošilo a zatim i Taj Voler pa je Igokea otišla na 64:57 te je slomila meč.

Dešon Stivens je u timu Igokee imao dabl-dabl učinak sa 16 poena i 14 skokova. Poen manje ubacio je Marko Jošilo. Mateo Drežnjak je u poraženom timu ubacio 17 poena, dok je Amar Gegić dodao 15.