#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel
#našakuća #republikasrpska #bcigokeamtel

Youth BCL, Igosi ne znaju za poraz, 5 od 5

Igokea m:tel ne zna za poraz, večeras su pobijedili odličnu ekipu BC Rytas 76:72 i plasirali se u finale Youth BCL

Polufinalni meč je startovao poenima Igokea m:tel, a ostatak utakmice se igralo koš za koš. Igosi su bili bolji rival tokom četvrtine, ali Rytas je bolje finiširao i stekao prednost nakon 1. četvrtine 23:20.

2. četvrtina je protekla u istom ritmu, nijedna ekipa nije ostvarila neku bitniju prednost, a Igosi su kraj 2. četvrtine dočekali s prednošću 42:41. Stanković je prevodio tim sa 15 poena, 4 skoka i 7 asistencija. 

Poslije pauze nastavila se rovovska bitka, smjenjivali su se u vođstvu da bi na kraju 3.četvrtine sa 6 poena Radošića Igokea m:tel zadržala prednost 58:57

U odlučujuću četvrtinu za prolaz u finale vođena je bespoštedna borba za svaku loptu. Igokea m:tel je uspjela u uzbudljivoj završnici pri vođstvu od 74:72  na 11 sekundi do kraja utakmice da oduzme loptu protivniku, a potom je Radošić pogodio 2 slobodna bacanja i potvrdio plasman u finale Youth Basketball Champions League. 

Najefikasniji u našem timu bio je Ognjen Stanković sa 21 poen, 6 skokova, 10 asistencija i 5 osvojenih lopti, Radošić je pogodio 20 poena i imao 4 osvojene lopte, Ačimović 13 poena i 5 skokova, Makitan je postigao 9 poena i ostvario 14 skokova. 

Za Rytas Kulieša je pogodio 22 poena, Krizanauskas 12 i Matulevič 11 poena